V stropkovskom ZOO parku obnovili detské ihrisko

14.06.2017 Stropkov

Stropkov 14. júna (TASR) – ZOO park v Stropkove má vo svojom areáli detské ihrisko, ktoré sa po 13 rokoch dočkalo obnovy. Donedávna to bolo jediné verejné detské ihrisko v centre, ktoré mesto získalo v roku 2004 v rámci partnerstva s telekomunikačným operátorom. Odvtedy sa doň veľa neinvestovalo. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.

„Pred aktuálnou sezónou bolo potrebné jednotlivé prvky kompletne obnoviť tak, aby ihrisko spĺňalo všetky technicko-bezpečnostné požiadavky. Niektoré prvky museli byť z bezpečnostných dôvodov odstránené, iné takmer kompletne vymenené. Ihrisko je však konečne vo vyhovujúcom stave a vhodne dotvára areál ZOO parku,“ povedal primátor mesta Ondrej Brendza.

Ako ďalej doplnil, mestu sa podarilo odstrániť aj problém z minulého roka, kedy v tomto zariadení chýbali toalety. Pred nadchádzajúcou letnou sezónou tam samospráva zabezpečila moderné kontajnerové sociálne zariadenia. Celkovo v tomto roku mesto vyčlenilo na prevádzku a modernizáciu ZOO parku takmer 90.000 eur.

Na Medzinárodný deň detí dostali stropkovské deti do užívania dve nové ihriská na Hrnčiarskej a Chotčianskej ulici v širšej časti mesta. Ide o lokality, kde sa vo voľnom čase zdržiava najviac rodín s malými deťmi, povedal Novák. Ihriská postavilo mesto z vlastných zdrojov vo výške 12.000 eur.

Vlani boli Stropkovčania úspešní v celoslovenskej súťaži obchodného reťazca a pre mesto vybojovali nové ihrisko za zhruba 80.000 eur.
 

Vyberte región